Столичний депутат Георгій Зантарая провів зустрічі із головою організаційного комітету Парижу-2024, членом МОК Тоні Естанге та виконавчим директором оргкомітету Етьєном Тобуа, щодо майбутніх Олімпійських Ігор та участі в них збірної України. Пише Знай.юа.

Про це він повідомив у себе на Фейсбуці.

Я хотів би висловити свою щиру вдячність французькій стороні за їхню постійну безперервну підтримку. Дякуємо, за їх публічну готовність рішуче підтримати збірну України, відкрито демонструючи своє бажання зустріти нашу команду в Парижі цього літа.

Зантарая разом з Оленою Говоровою розповіли представникам оргкомітету змагань, скільки українські спортсмени наразі здобули ліцензій та якими зусиллями вони дістаються Україні. Посадовці не оминули страшну трагедію в Дніпрі, де внаслідок російського обстрілу, постраждали спортсмени, зокрема олімпійці. Також депутат проінформував про можливість поспілкуватись з дітьми-спортсменами, що тренуються за кордоном, адже в Україні або не мали змоги, або були в цьому дуже обмежені. Висловлено подяку за це європейським колегам.

Повідомили панам Естанге та Тобуа, що відправили в Міжнародний олімпійській комітет листи щодо порушення встановлених критеріїв від МОК для спортсменів з рф та рб щодо нейтрального статусу, і що будемо продовжувати реагувати на ситуацію з представниками країни-агресорки та її сателіта і надалі. Триматимемо звʼязок з Етьєном Тобуа та Тоні Естанге й надалі, обмінюючись інформацією і співпрацюючи заради успішного виступу збірної України на Олімпійських іграх-2024!