Під час лекції з маркетингу сейлс компанії “Українські хімічні технології” поділився головним секретом успіху фірми: 20-30% відкату. Пише портал Українці.

Бізнес на відкатах та здоров'ї українських споживачів збудував уродженець Києва Бартківський Павло Віталійович. Компанія “Українські хімічні технології” (Ukrainian Chemical Technologies), що належить Бартківському, – лідер ринку миючих та дезінфікуючих засобів України і постачає засоби дезінфекції практично на всі великі підприємства харчової промисловості.

Серед клієнтів компанії: "Миронівський хлібопродукт" (МХП), "Львівський холодокомбінат" (ЛИМО), "РУДЬ" (Житомирський маслозавод), "Ічнянський завод сухого молока та олії", "Фоззі комерц", "Самбірська птахофабрика", "М'ясокомбінат" Ятрань””, “Молочна компанія “Галичина”” та багато інших.

"Українські хімічні технології" на українському ринку з 2006 року і за цей час компанія Бартковського стала фігурантом кількох гучних "відкатних скандалів". Але проблеми у Ukrainian Chemical Technologies зазвичай починалися зі службами безпеки підприємств, після того, як менеджери із закупівель починали вести багате життя із покупкою дорогих авто, поїздками на модні курорти. Отже, у безпечників великих підприємств виникає закономірне питання: за чий рахунок банкет? У ході перевірок виходять на поверхню "відкатні схеми" Павла Бартковського та його "Хімічних технологій".

Варто зазначити, що витрати на дезінфекцію займають значно більшу частину собівартості продукції, ніж повинні. Але тоді Павло Бартківський залишиться без надприбутків, а нечисті на руку менеджери із закупівель – без відкатів.

Далі ситуація розвивається у двох напрямках: або безпечники отримують "частку" від менеджерів із закупівлі і компанія продовжує працювати, або, як сталося на "Птахокомплексі Дніпровському", де звільнили всіх учасників відкатних схем.

Для розуміння масштабів крадіжки засобів типового м'ясопереробного підприємства наведемо простий розрахунок: у середньому витрати на дезінфекцію становлять близько 600 000 гривень на місяць. З яких власники підприємства втрачають на “відкатах” 20-30%, що становить 120-180 000 гривень на місяць, які могли бути вкладені у розвиток виробництва чи допомогу армії.