Володимир Зеленський розповів про важливі рішення РНБО

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю ввечері 19 березня звернувся до українців та розповів про важливі рішення щодо безпеки громадян. Його звернення опублікував Офіс президента.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот YouTube-відео

В останній робочий день цього тижня відбулося засідання ради національної безпеки та оборони України (РНБО). Зокрема, було підняте питання щодо безпеки громадян.

У деяких областях через погіршення епідеміологічної ситуації та збільшення кількості хворих на COVID-19, комісії з надзвичайних ситуацій прийняли рішення щодо посилення карантину.

Президент України відмітив, що в такий скрутний час місцева влада не може знов заборонити роботу підприємцям та не надати їм допомоги у зв'язку з частковим безробіттям.

Тому, голова держави чекає пропозицій від місцевої влади, де посилюють карантин пропозиції, як допомогти під час локдауну бізнесу. Зеленський пообіцяв, що окрім допомоги з місцевого бюджету, Уряд готовий ще надати 100% допомогу. таким чином, бізнес та підприємці отримають вдвічі більшу допомогу в тих регіонах, що потрапили до "червоної зони". Відповідно, на матеріальну підтримку можуть й розраховувати працівники на період вимушеного карантину.

Ще одне важливе рішення на засіданні РНБО було прийнято стосовно введення персональних санкцій до деяких чиновників часів Віктора Януковича. Також він теж є у цьому списку.

Всього у список потрапили 27 прізвищ колишніх високопосадовців, яким заблокують усі активи та майно, щоб вони не змогли вивести свій капітал з України.

Що стосується Віктора Януковича, то Офіс президента України нагадав, що згідно з рішенням суду втікача визнано винним у державній зраді. Також Уряд очікує, що Європа та США також запровадять санкції щодо деяких осіб, тому рішення РНБО досить логічне.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що відомий астролог Влад Рос прогнозує, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко може уже в цьому році зайняти високу посаду в Уряді.

Також ми писали, що телеканал "Дім" прояснив ситуацію щодо нової програми "Погляд з Банкової" з прессекретаркою Володимира Зеленського Юлією Мендель.

Нагадуємо, що Віктор Янукович розсекретив свою адресу проживання в російському Ростові-на-Дону.