У Мережі з'явилося відео дезінфекції потягів

З кожним днем перелік міст та областей, що потрапляють у "червону" зону, збільшується. Згідно з карантинними обмеженнями, повинно призупинитися залізничне сполучення, поки протиепідемічна ситуація не покращиться. Однак, пасажирів, що заздалегідь купили квиток на потяг з "червоної" зони вивозять. У мережі Instagram з'явилося відео, як працівники залізниці обробляють вагони розчином у спецкостюмі, як у рятувальників на ЧАЕС.

Пасажирський потяг. Фото: скріншот YouTube-відео

Вказано під відео, що так проводиться дезінфекція пасажирського потяга Полтава-Ворохта. Таким чином, проводиться боротьба з вірусами в період швидкого розповсюдження COVID-19.

В "Укрзалізниці" неодноразово вказували, що компанія ретельно слідкує за дотриманням протиепідемічних правил. Під час курсування потягу провідники роблять вологе прибирання, а також після кожного маршруту проводиться обробка вагонів.

Тому, нічого незвично у цій процедурі, зважаючи на ситуацію в країні, немає. Однак, деякі користувачі вважають, що таким чином українців нібито хочуть "залякати", нагнітаючи обстановку. Інші ж вважають, що таким чином працівники просто миють колеса потягу.

До речі, Кабінет міністрів України дав можливість регіональним комісіям з надзвичайних ситуацій вирішувати самостійно, чи дозволяється курсування залізничного транспорту в період, поки регіон знаходиться у "червоній" зоні.

Таким чином, спеціалісти мають право самостійно, спираючись на дані по захворюваності вирішувати, як буде працювати громадський транспорт та залізничне сполучення.

За останньою інформацією, вже 8 регіонів внесені до "червоної" зони, в тому числі й Київ. Місцева влада Миколаєва самостійно ввела "червону" зону через складну ситуацію з госпіталізацією хворих в лікарнях.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Кабмін посилив правила карантину у "червоній" зоні, тепер діють більш суворі правила.

Також ми писали, що працівники "Укрзалізниці" повідомили, що не вийдуть на роботу через страйк, будуть призупинені усі види перевезень.

Нагадуємо, що "Укрзалізниця" повідомила про введення нової послуги, тепер подорожі стануть більш комфортними. Компанія почула пасажирів та їх побажання.