Представники ПФУ опублікували звіт щодо виплат громадянам за березень

Така інформація з’явилася на офіційній сторінці установи в соціальній мережі. В повідомленні від прес-служби ПФУ підкреслюється, що 23 березня було продовжено фінансування пенсійних виплат. Стало відомо, скільки коштів на це було направлено.

Пенсіонери в Україні. Фото: YouTube, скрін

В публікації спеціалісти зазначили, що фінансування виплат відбувається, згідно з затвердженим раніше графіком. Так, 23 березня на пенсії направили 1,6 мільярдів гривень. Якщо ж рахувати повну суму, яку направили на фінансування виплат громадянам за місяць, то отримаємо суму в розмірі 39,7 мільярдів гривень. Варто зауважити, що в цьому місяці представники ПФУ вже закінчили фінансування виплат.

Всі пенсіонери будуть отримувати виплати в затвердженому порядку. Частіше за все точні дати надходження коштів визначаються ще під час оформлення пенсій – тож дати отримання у різних людей можуть відрізнятися. Отримувати свої гроші українці можуть залишаючись вдома, - за допомогою банківської картки. Якщо ж такої змоги немає, то можна отримати виплату у відділені «Укрпошти». Доречі, в компанії також є послуга про доставку виплат.

Цікаво, що багато хто може отримати вже проіндексовані виплати. Нагадаємо, що індексація розпочиналася ще з 1 березня, і процедура торкнулася приблизно 8 мільйонів пенсіонерів. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в середньому українцям підвищили виплати десь на 300 гривень. Точна сума в кожного індивідуальна, так як підвищення залежить не тільки від середньої заробітної плати по країні, але й від страхового стажу людини. Однак, в разі, якщо у пенсіонера не вистачає показників на надбавку хоча б в 100 гривень, - держава додає кошти. Тобто, підвищення нижче 100 гривен неможливе.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що під час карантину багато українців залишилися без роботи або стикнулися з фінансовими проблемами. Стало відомо, яку матеріальну допомогу від держави можна отримати в такому випадку.

Також повідомлялося, що представники уряду пояснили, за які порушення у громадян можуть вимагати субсидії назад. Так, в разі порушень гроші можуть повернути назад до державного бюджету.

Крім того, в Україні вже монетизували державну допомогу для молодих батьків. Стало відомо, де і як громадяни зможуть забрати свою допомогу після народження дитини.