З якою зарплатнею реально отримати пенсію в 10 тисяч?

В середньому українські пенсіонери отримують близько 2-4 тисяч гривень щомісячної виплати. Однак насправді реально отримувати і по 10 тисяч від держави похилому віці. Проте це стосується далеко не всіх. Формулу для обчислення виплати можна знайти на офіційному порталі ПФУ

Гроші. Фото: YouTube, скрін

Варто зазначити, що середня заробітна плата в Україні складає близько 10-11 тисяч гривень на місяць. Саме з цих коштів громадяни сплачують соціальні та страхові внески. Коли громадянин йде на заслужений відпочинок, зараховується не тільки страховий стаж, але і середня заробітна плата. По суті, держава дивиться і на те, скільки ви працювали, і на те, скільки податків сплатили. Якщо ви отримуєте зарплатню 10-11 тисяч, то ваша майбутня пенсія складе приблизно 3-3,5 тисяч. Скільки ж тоді треба заробляти, щоб отримувати 10 тисяч в похилому віці?

Для того щоб виплати від ПФУ на місяць складали 10 тисяч, треба щоб зарплатня була більше 20 тисяч на місяць. Окрім розміру зарплатні важливо і те, щоб у людини був чималий страховий стаж: якщо є надмірний стаж (вище за норму в 35 років, як буде в 2028 році), то за кожен рік держава має додавати вам 1 відсоток від прожиткового мінімуму.

При цьому зрозуміло, що ті громадяни, які отримують мінімальну заробітну плату, і виплати від ПФУ можуть мати мінімальну. Це можна вважати і мотивацією працювати офіційно, так як чимало українців сплачують внески за мінімальною зарплатнею, хоча отримують більше. Виходить, через це в похилому віці громадянин отримає менше, ніж заробив насправді, бо не оформлювався належним чином.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в уряді пояснили, за які порушення в українців можуть забирати субсидії. Стало відомо, за яких умов гроші просто повернуть в державний бюджет.

Також повідомлялося, що експерти пояснили, як в Україні можна отримати чи підтвердити статус пільговика. Як виявилося, для цього доведеться збирати чимало документів.

Крім того, в Міністерстві соціальної політики розповіли, як саме вираховується розмір субсидії. Стало відомо, які діють нормативи на одну родину.<!--