Батькам пояснили, що їхнім дітям можуть заборонити ходити до школи

Така інформація з'явилася у рішенні Верховного суду України. Виявилося, що був поданий позов про скасування рішення директора, кий відсторонив ученицю від уроків. Однак позов не задовольнили. З'явилися подробиці справи.

Школа. Фото: YouTube, скрін

В тексті пояснюється, що директор відсторонив ученицю від уроків через те, що у неї не було щеплень, які передбачаються Календарем профілактичних щеплень. В результаті в позові йшлося про те, що мовляв директор таким відстороненням позбавив дитину можливості навчатися, чим порушив її права на освіту. Проте в суді з таким не погодились.

Представники Вищого суду України підкреслили, що держава (та, власне, керівники освітніх закладів) повинні надавати учням безпеку життя та здоров’я. Саме через це є перелік обов’язкових щеплень за віком. Таким чином, директор просто виконав свої зобов’язання перед іншими учнями, тобто – таке рішення щодо відсторонення було ухвалено задля суспільних інтересів.

Якщо казати про права дитини на навчання, то тут вони не порушуються. Представники ВСУ пояснили, що в Україні є альтернативні способи для отримання освіти. Скоріше за все, мова йде про дистанційні заняття. Тобто, по суті, в дитини все ще є можливість навчатися., а позбавили ученицю тільки права відвідувати навчальний заклад.

З цього можна винести підсумок про те, що в разі, коли в дитини немає щеплень за віком, які обов’язкові за законом, її можуть спокійно відсторонити від занять в школі чи в іншому учбовому закладі. Така інформація точно буде важливою для батьків, які скептично відносяться до щеплень через різноманітні міфи, які в більшості випадків не відповідають дійсності.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Кабінеті міністрів вирішили змінити правила карантину в «червоних» зонах розповсюдження коронавіруса. Стало відомо, які обмеження тепер будуть діяти в таких регіонах.

Також повідомлялося, що через пандемію в уряді вирішили скасувати державні іспити для багатьох школярів. Стало відомо, кого це торкнеться.

Крім того, батькам пояснили, коли почнуть приймати документи майбутніх першокласників. З’явилася важлива інформація.