В Мінсоцполітики заявили про новий перерахунок виплат, хто може отримати допомогу

Така інформація з’явилася на офіційній сторінці Міністерства соціальної політики в соціальній мережі. Представники відомства розповіли, що в уряді вирішили провести перерахунок щомісячних страхових виплат. В даному випадку це стосується тих громадян, які постраждали від нещасного випадку на роботі, або ж отримали професійне захворювання.

Гроші. Фото: YouTube, скрін

Варто зазначити, що професійне захворювання – це гостре або хронічне захворювання, причиною якого став шкідливий вплив виробничих факторів. Тобто, по суті, це стосується в першу чергу тих громадян, які працюють в важких умовах. На такі виплати можуть розраховувати і родичі такого працівника в разі його смерті. Наразі страхова виплата для них складає 3 976 гривень, однак після перерахунку сума повинна зрости до приблизно 4 4140 гривень, пояснили в Мінсоцполітики.

Як виявилося, в уряді провели перерахунок з коефіцієнтом 1,1. Варто нагадати, що такий самий коефіцієнт використовувався і під час індексації пенсій. Такий показник враховує зростання середньої заробітної плати по країні, а також рівень інфляції. Важливо підкреслити, що такі страхові виплати також залежать від ступню втрати працездатності, а також від рівня прожиткового мінімуму в країні.

Доречі, вже в квітні українців чекає ще один перерахунок – він буде стосуватися пенсіонерів, які продовжують працювати після виходу на заслужений відпочинок. В процесі такої процедури представники ПФУ будуть враховувати додатково зароблений страховий стаж громадянина, тож у багатьох українців можуть вже скоро зрости пенсії.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в парламенті є вже кілька законопроєктів, які пов’язані з податковою амністією. Українцям пояснили, що зміниться з податками, та кому доведеться декларувати свої прибутки.

Також повідомлялося, що в уряді за ініціативою президента вводять нову матеріальну допомогу через карантинні обмеження. Так, українцям від держави дадуть ще вісім тисяч гривень, як це вже було у грудні. Стало відомо, хто отримає гроші.

Крім того, представники НКРЗІ розглянули питання щодо тарифів «Укрпошти». Стало відомо, чи будуть дорожчати послуги поштового зв’язку.