Стало відомо, що в центрах МВС тепер будуть видавати номерні знаки по-іншому

Реєстрація номерного знаку зазвичай відбувається за пропискою. Тобто, номерний знак видавався саме на той регіон, де проживає та прописаний громадянин. Однак тепер все буде відбуватися зовсім інакше. Така інформація з’явилася на офіційному порталі Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України.

Номерні знаки. Фото: YouTube, скрін

Представники Міністерства внутрішніх справ пояснили, що тепер видавати номерні знаки сервісні центри будуть за тим регіоном, в якому вони були видані. Тобто, більше номерні знаки не стануть видавати просто за місцем прописки. Однак є в нових правилах і винятки: такі умови не стосуються тих водіїв, чиїх номерні знаки знаходяться в умовах платного зберігання.

Зазначається. Що такі зміни в правилах в майбутньому будуть сприяти уникненню зайвих витрат Міністерства внутрішніх справ. Йдеться мова і про виготовлення знаків, і про логістику, і навіть про їхнє зберігання в сервісних центрах МВС. В результаті це приводить і до економії коштів з державного бюджету.

Варто також нагадати, що наразі сервісні центри МВС в багатьох регіонах (де є посилення обмежень на фоні пандемії) працюють з обмеженим списком надання послуг. Так, громадяни зараз можуть скористатися тільки тими послугами, які можна вважати терміновими (наприклад, отримання водійського посвідчення). В той самий час експерти закликали українців записуватися на прийом заздалегідь. Зробити це можна онлайн, на порталі Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ. Крім того, не варто забувати про захисні маски та соціальну дистанцію.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Міністерстві внутрішниіх справ пояснили українцям, як правильно треба реєструвати мопеди. З'явилися важливі поради для водіїв.

Також повідомлялося, що в Україні змінили правила безпеки дорожнього руху. Стало відомо, скільки коштів будуть платити громадяни у разі порушення.

Крім того, в Міністерстві соціальної політики пояснили, як саме визначається розмір державної допомоги. Стало відомо, які нормативи на родину щодо субсидій.