В Нафтогазі зробили важливу заяву щодо вартості блакитного палива

Інформація про це з’явилася на офіційному порталі компанії Нафтогаз. Зазначається, що було ухвалене рішення щодо змін вартості блакитного палива для підприємств-виробників тепла. Стало відомо, скільки тепер для таких компаній буде коштувати газ.

Газ. Фото: YouTube, скрін

Так, представники компанії опублікували інформацію щодо нових тарифів для тепловиків. Варто підкреслити, що мова йде в першу чергу про ті підприємства, яким блакитне паливо Нафтогаз поставляє за принципами спеціальних зобов’язань. Цікаво, що в березні вартість була на 8,2 відсотків нижче, ніж у лютому. Наразі тариф встановлений на рівні 6 279,77 гривень за тисячу кубових метрів блакитного палива.

Слід пам’ятати, що в вищевказану вартість не входять ПДВ, а також ціна транспортування ресурсу. Варто підкреслити, що компанія Нафтогаз знижає ціну для своїх клієнтів-постачальників вже другий місяць поспіль. При цьому для населення нещодавно в компанії обіцяли більш менш стримані тарифи. Цікаво, що меморандум передбачає для громадян, що вартість гарячої води буде врегульована.

В компанії також нагадують, що в лютому з органами державної влади та Асоціацією міст України ухвалили Меморандум «Про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води». Цей документ передбачає, що під час опалювального сезону тариф на теплоенергію та гарячу воду не повинен підійматися.

Варто зазначити, що чимало українців стали оформлювати матеріальну допомогу від держави на сплату комунальних послуг. Через ринок газу нерідко громадян ставлять питання про те, що буде з допомогою. Нещодавно представники Нафтогазу пояснили, що вибір постачальника чи інші фактори не впливають на розмір державної допомоги.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що стало відомо, як найближчим часом можуть змінитися тарифи на комунальні послуги. Зазначається, що в платіжках українців можуть з’явитися ще більші цифри.

Також повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики пояснили, чому у громадян відбирають субсидії. Стало відомо, які правила українці порушують найчастіше.

Крім того, українцям пояснили, чому краще отримувати пільги грошима. Зазначається, що так можна навіть непогано заощадити.