З 4 по 10 червня територіальні та міжрегіональні органи ДЕІ провели понад 800 перевірок. За результатами заходів контролю на 321 об’єкті склали 1048 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума розрахованих збитків склала 18,7 мільйона гривень. Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції України. Найбільшої шкоди довкіллю протягом тижня було завдано внаслідок засмічення відходами розкривної породи земельної ділянки ТОВ «Донбассугольстрой» у Донецькій області.

Збитки становлять майже 13 мільйонів гривень. Для встановлення осіб порушників матеріали направлено до першого відділу процесуального керівництва обласної прокуратури. Ще майже 950 тисяч гривень збитків Держекоінспекція розрахувала за незаконну вирубку 79 дерев на Хмельниччині. Виявленням осіб порушників буде займатись ГУНП в Хмельницькій області, якому передані матеріали ДЕІ.

Також Держекоінспекція пред’явила претензію ПАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» на суму понад 870 тисяч гривень за забруднення земельних ресурсів. Готуються матеріали для скерування до Львівської обласної прокуратури.