Як повідомляє Центр інформації УПЦ про це сказав Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій у проповіді. Пише Знай.юа.

Предстоятель УПЦ пояснив, що під час Великого освячення води читаються святі молитви, через які на агіасму сходить благодать Божа і дає силу перемагати всяке зло.


«Розумна та людина, яка святу воду бере додому, п’є щодня, вмиває себе. Але це потрібно робити з молитвою. А не просто приймати, як ліки. Свята вода - це велика святиня», - наголосив владика.

Причому, як додав архіпастир, свята вода діє на людину повною мірою саме тоді, коли вона намагається берегти себе від гріха та живе за Законом Божим.

Митрополит Онуфрій дав настанову, як правильно поводитися зі святою водою вдома.

«Святу воду візьміть додому, окропіть нею своє житло, все, що є в домі - і свійських тварин, і худобу також. Все окропляється святою водою, тому що все потребує благодаті Божої, все живе Божественною силою. Адже Бог дарує благодать для всього творіння, з яких людина є найвищою. Тому потрібно намагатися жити так, щоб виглядати як найвище Божественне творіння, а не уподібнюватися через пристрасті до скотини безсловесної», - зазначив він.

На завершення Предстоятель побажав Божої допомоги у проведенні життя в молитві, благочесті, аби досягти Вічного спасіння.