Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич). Пише Знай. юа.

«Не лякайтеся - ось головний заклик Господа. У світі завжди відбувалося і відбуватиметься безліч страшних та трагічних подій. Не ми перші таке переживаємо. Але до усіх християн всіх епох звучить цей заклик Христа: «не жахайтеся». Але як можна не лякатися? Господь каже далі: «Бо повстане народ на народ, і царство на царство; і будуть голод, мор та землетруси місцями; усе ж це - початок хвороб. Тоді видаватимуть вас на муки і вбиватимуть вас; і вас зненавидять усі народи за ім'я Моє; і тоді багато хто спокуситься, і видаватимуть один одного, і зненавидять один одного; і багато лжепророків повстане, і багатьох спокусять; і, через збільшення беззаконня у багатьох охолоне любов; хто ж витерпить до кінця, той спасеться» (Мф. 24:7–13)», - нагадав слова Євангелія владика.

Він наголосив, що «сподіванням на Господа, щирою молитвою до Нього, терпінням ми можемо спастися».

Митрополит Антоній закликав віруючих молитися та зберігати самовладання, не брати участь у поширенні тривожних чуток.

«Найважливіше, що ми можемо зробити для ближніх, - підтримати слабких у міру наших сил та можливостей - молитвою, милостинею, взаємодопомогою. Але в жодному разі не можна брати участь у роздмухуванні конфліктів, множенні страхів, насадженні паніки. Наше завдання - приносити мир, спокій та тишу. Хай допоможе цими днями Господь усім стражденним, зляканим, втраченим! Хай зміцнить терпіння наше, через яке ми спасемося», - підсумував керуючий справами УПЦ.