Мільйони українців покинули свої домівки з початком повномасштабного вторгнення росії 24 лютого, а значна частина з них опинилася за межами України. Пише Знай.юа.

Відповідно, у цей час постало питання працевлаштування українців за кордоном. На допомогу прийшла криптокомпанія "NEAR UA", яка запустила web-платформу https://awayfromukraine.com для допомоги українцям, що під час війни змушені виїхати до країн Європи та шукати там прихисток.

Співробітники компанії після початку війни самі шукали тимчасовий захист в Португалії й зіткнулися з низкою проблем. То ж дуже скоро було запроваджено цю ініціативу в тісній співпраці з консульськими відділами посольства України.

У криптокомпанії "NEAR UA" зазначають, що вакансії для web-платформи вони отримують на сайт безпосередньо від консульських відділів посольства України, тобто вони перевірені, як і інфа в розділах.

Та зупинятися на цьому у "NEAR UA" не планують. Надалі вони мають намір викласти безплатні IT курси на сайт, щоб люди, які залишилися без роботи змогли перекваліфікуватися й працевлаштуватися в будь-якій точці світу.

"Зареєструвавшись - отримуєте доступ до порівняльної таблиці умов перебування у всіх обраних вами країнах ЄС і до вакансій з контактами. Компанія NEAR UA продовжує брати активну участь і фінансувати волонтерські проекти, і сподівається, що наш сайт допоможе вам легко розібратися в умовах проживання в обраній країні, знайти житло і роботу", - додають там.