Пенсіонери можуть взяти онлайн довідку з QR кодом

Пенсійний фонд нагадав українцям про сучасний сервіс. Тепер довідку необов'язково брати тільки відвідуючи особисто сервісний центр. Українці можуть оформити онлайн будь-яку довідку з QR-кодом. Пресслужба оприлюднила інфографіку у Facebook, щоб українці були в темі нововведень.

Оформлення довідки на сайті Пенсійного фонду. Фото: скріншот YouTube-відео

Нова послуга дозволить зекономити час та швидко отримати довідку, що особливо важливо під час пандемії.

Для оформлення довідки, потрібно зробити свій кваліфікований електронний підпис. Саме з його допомогою людина може зайти на вебпортал Пенсійного фонду та увійти в особистий кабінет.

Потім у лівому боці меню потрібно знайти розділ "Комунікації з ПФУ" й там вибрати розділ про отримання електронних документів.

Користувачу буде видане меню з усіма видами довідок, що можна отримати онлайн. Треба вибрати те поле, що потрібно людині.

Обов'язково потрібно внести інформацію в ті поля, що позначені червоною зірочкою. Саме туди потрібно внести важливу інформацію. Перевіривши, чи внесена уся інформація правильно та чи нічого не пропущено, користувач вводить свій електронний підпис та натискає кнопку, що відправляє запит на отримання довідки в Пенсійний фонд.

Дізнатись, як проходить розгляд звернення запиту можна перевірити в особистому кабінеті в розділі "Мої звернення". Коли співробітники Пенсійного фонду розглянуть запит, в "Статусі звернення" це буде вказано.

Коли довідку зроблять, її потрібно роздрукувати. Для цього, у переліку звернень потрібно вибрати необхідну довідку та натиснути на неї курсором. В пункті "Документи та відповіді" буде завантажений вибраний документ. Правдивість довідки підтверджується спеціальним QR-кодом.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що на засіданні Кабміну було прийнято рішення виділити кошти на підвищення пенсій для чорнобильців.

Також ми писали, що з 1 березня в Україні провели індексацію виплат. З'явилася інфографіка, в якій показано, якій кількості пенсіонерів додали гроші та на скільки підвищився розмір їх виплат.

Нагадуємо, що з 1 квітня підвищується пенсійний вік для жінок. Вийти на заслужений відпочинок вони зможуть в 60 років і тільки у разі наявності 28 років стажу.