Стало відомо, як з квітня зміняться виплати від ПФУ

Вже з 1 квітня в Україні почнеться перерахунок пенсійних виплат для працюючих пенсіонерів. В ПФУ зазначалося, що в процесі цієї процедури будуть враховуватися і набутий за останні роки страховий стаж, і розмір заробітної плати. Порядок проведення такого перерахунку зазначений Законом «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування».

Гроші. Фото: YouTube, скрін

Варто зазначити, що така процедура торкнеться тих громадян, які вже встигли пропрацювати мінімум два роки після призначення виплат (або після останнього перерахування). Ці більш 12 місяців страхового стажу в ПФУ будуть враховувати. При цьому варто підкреслити, що в разі, коли заробітна плата громадянина за останній час стала менше, то він має право на вираховування розміру заробітної плати за попередній період. Тобто це повинно відбуватися на користь громадянину.

Що стосується розміру надбавки, то тут все буде індивідуально, так як все залежить від конкретних факторів. Наприклад, якщо приблизний розмір надбавки – це 2 відсотка від розрахункового розміру виплати, то при 6 000 гривен надбавка буде дорівнювати 120 гривням. Сама сума в кожного українця може бути різною.

Варто також пам’ятати, що для перерахування виплат працюючим пенсіонерам не потрібно буде самостійно звертатися у відділки ПФУ. Така процедура пройде в автоматичному режимі. Тож не буде потреби виходити кудись під час карантину. Якщо говорити про дати, з яких громадяни почнуть отримувати виплати вже з врахуванням надбавки, то це станеться вже в квітні. Тобто, якраз після того, як в ПФУ зроблять перерахунок.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні змінять прожитковий мінімум. Стало відомо, як це вплине на різні види виплат, включаючи соціальну допомогу.

Також повідомлялося, що в уряді оголосили про надання карантинної допомоги в розмірі 8 00 гривень. Українцям пояснили, кого це стосується та як отримати гроші.

Крім того, в Україні вже давно є змога отримувати субсидії готівкою. Експерти пояснили, чому такий варіант вигідніший за інші.