Авдєєнко Олександр Андрійович – керівник прокуратури Печерського району столиці звільнений з посади прокурора Печерського району після низки скандалів та у зв’язку з неналежним виконанням посадових обов’язків подав декларацію до єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, як кандидат на посаду голови Печерської районної державної адміністрації. Про це повідомляє портал "Політрада".

Печерская районная администрация. Фото: wikimapia
Печерска районна адміністрація. Фото: wikimapia

Олександра Авдєєнка пов’язують з колишнім генеральним прокурором України Юрієм Луценком, про це свідчить той факт що те що в кінці 2018 року рада прокурорів України рекомендувала тодішньому генеральному прокурору звільнити Авдєєнка з посади, та звільнити з органів прокуратури за неналежне виконання посадових обов’язків, але Юрій Луценко проігнорував рішення Ради прокурорів України та просто перевів скандального прокурора на посаду прокурора прокуратури Шевченківського району м. Києва відсидітись до кращих часів.

Діяльність Олександра Авдєєнко на посаді керівника прокуратури по даним ЗМІ, супроводжувалася скандальними історіями в яких також фігурували його близькі родичі. Зокрема, його батько Андрій Авдєєнко в жовтні 2017 року став учасником ДТП, в якому загинула людина.

Також батько очільника Печерської прокуратури фігурує у журналістському розслідування щодо незаконного отримання почесного звання заслужений працівник культури України.

Мати голови Печерської прокуратури, Ольга Авдєєнко, фігурує в журналістському розслідуванні фактів протиправної забудови захисної дамби Київського водосховища.

Після вивчення біографії та скандалів навколо прокурора Печерського району виникає декілька питань до офісу президента України та конкретно до першого заступника голови офіса Сергія Трофімова, який опікується кадровою політикою:

куди він дивиться та чим керується коли дає такі поради стосовно кадрової політики Президенту?

Чи комфортно буде знаходитись Президенту Володимиру Зеленському поруч із головою центрального району Києва, скандальним прокурорам на урочистих подіях, більшість яких відбувається саме в Печерському районі Києва.